Vegyünk karácsonyra MSZP-székházat!

2014. december 12. 13:29 - Tom Lemon

Egy kis adok-veszek rovattal indítunk ma: 

A Népszava cikke szerint már árulja az eddigi Jókai utcai székházát az MSZP.

Őszintén, szerintem mindenki gondolja meg a vásárlást. Hadd ne nekem kelljen emlékeztetni Titeket, hogy nyakunkon a karácsony... hát nem örülne a nagyi egy ilyen szép mementónak a fiatalságából? Egy vidámabb barakk fényesebb korszakának rendszerváltás utáni leképeződésnek? Mennyi emlék kötődhet ehhez a történelmi épülethez: például azok az izgalmas és tanulságos, éjszakába nyúló kurzusok az egykori Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetemen, amelyeken a nagyi először kerülhetett teljes extázisba a munkaalapú társadalom hallatán (ez a dolog meg most újra igazán trendi), vagy tanulhatta meg ha nem is szeretni, de pozíciójukból adódóan mélyen tisztelni az orosz elvtársakat (ami szintén egyre trendibb bizonyos körökben), esetleg vitatkozhatott hosszú órákon keresztül az Egyesült Államok hazánkra kiterjesztett politikai nyomásáról...

D  AS20100411014

Na várjunk csak. Várjunk csak egy pillanatot...

Egyrészről a kormány át szeretné szervezni a felsőoktatási intézmények struktúráját. Ennek egyik szimbóluma lenne a Corvinus feldarabolása, és a megszellőztetett feltételek között kvázi ellehetetlenítése, megszüntetése. Sokan mondják, hogy a régi Közgázt Orbán Viktor túlságosan is ellenzékinek találta, így az átalakítás célja valószínűleg egy centrálisan jobban kontrollálható egyetemi portfólió lenne.

Másrészről Matolcsy pont most kap 200 milliárdot egy új közgazdasági képzés kialakítására.

Harmadrészt a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetem - amely láthatóan pontosan olyannyira unortodox tanokat tartott továbbadásra jogosultnak, mint jelenlegi MNB elnökünk - régi épülete pont most szabadulna fel...

Érdekes.

matolcsy1.jpg

Most komolyan, ha én lennék Habony Árpád (akkor mondjuk hideg téli éjszakákon tuti visszasírnám a vitrinőri múltamat, mert a fenének se hiányozna ez a nagy bulvár-hűhó pár esetlen, ám valószínűleg jól megfizetett tanács miatt), tuti bedobnám a megvásárlás ötletét a Fidesznél.

Számos (na jó, 3) eszetlenül nagy előnye származna belőle:

1: Ha igazi trollok akarnak lenni, akkor ha egyetemet nem is, de csinálnak belőle egy "Elmúltnyolcév Múzeumot", ahol aztán az összes kompromittáló Gyurcsány videót lehetne pörgetni a nagyközönségnek, nem beszélve azokról a kis- és nagyiskolásokról, akiknek az évi pisiteszt mellé még ezt is beépítené a NER, mint kötelező osztálykirándulás.

1B: ne felejtsük el, hogy a kötelező osztálykirándulás még kedvezményes jeggyel is óriási bevételtöbbletet jelent - ez pedig a mostani foghíjas költségvetési időszakban üdítően hatna a kormányzati kedvre!

2: Ha ennyire nem merészek (bár az M0-ás megadóztatása, és a teljes fővárosi településstratégia széllel szemben való pisiltetése után én úgy látom, van ott bátorság), akkor azért vegyük figyelembe, hogy a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetem helyén 1993 óta működik az Általános Vállalkozási Főiskola, azt meg seperc alatt testben és lélekben narancsszínűvé lehetne varázsolni.

3: Plusz, ha valamennyire is sikerült kiismernünk Orbán Viktort és a Fidesz-kormány alapvető retorikai stratégiáját, akkor azt talán elmondhatjuk, hogy nagy általánosságban szükségük van egy közös ellenségképre. Ezt persze nem a miniszterelnök úr találta fel, de neki is ugyanannyira jól működött, mint sokaknak a történelem folyamán. Namármost a Fidesz egyik nagy problémája jelenleg pont az, hogy az ellenzék olyannyira szerencsétlenül van összeeszkábálva itthon, hogy javarészt tényleg semmilyen épkézláb szerveződési jegyet nem tudnak magukról felmutatni. Ám ha teszem azt megdobnának mondjuk egy ősellenséget, mondjuk az MSZP-t egy szép kis összeggel, akkor talán (és ez egy igazán hatalmas talán) meg tudnának fizetni egy olyan politikai tanácsadói kört, akik kivezetik őket ebből a jelenlegi fekete lyukból, ami egyenlő a totális belpolitikai súlytalansággal.

És akkor újra kezdődhetne minden elölről! Jobb-bal újra egymás ellen, mint a régi szép időkben! Véleményem szerint ez kifejezetten Habony-kompatibilis gondolatmenet, remélem, hogy ő is olvassa a blogot, vagy legalább valaki eljuttatja neki a címet.

Összességében azonban én mégis inkább azt mondanám, hogy dobjuk össze a nagymamáinknak a dolgot... Nincs az az isten, hogy én idén is egy szőrös mamusszal állítsak be hozzá karácsonykor.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://funternativ.blog.hu/api/trackback/id/tr766977521

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Felelősek a Majdan ostoba tüntetői százezrek haláláért és milliók gyászáért? 2014.12.13. 00:32:03

250 ezer főre növelik az aktív állomány létszámát, és ugyanennyi sírhely megásására alkalmas új katonai temetőt nyitnak Ukrajnában. Minden ukrán katonának megássák a sírját? Bizarr. Jelenleg az ukrán haderő aktív állományának a létszáma 150 ezer fő kö...

Trackback: Mi lenne, ha mi is kínvallatással szednénk ki Goodfriendből a bizonyítékokat? 2014.12.13. 00:28:51

Az USA vezető politikusai szerint a kínvallatás egy legális módszer, jogilag sem támadható. A CIA vallatási technikái teljesen legálisak, a szenátus világszerte nagy vihart kavart jelentése meg úgyse nem nyújt az amerikai állampolgároknak semmilyen újd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.12.12. 23:48:24

Valamit félreértettél. Nem a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetem régi épületéből költöznek el, hanem abba költöznek be.

vaitouda 2014.12.13. 00:17:52

Gondolom az mszp az eladás után visszafizeti az egész összeget a költségvetésbe.
Remélem a kurva fidesz újragombolja a pártvagyon fogalmát és hoz egy kétharmados törvényt erre is.
Pártvagyon? Miből lett és hová lett?

lavór 2014.12.13. 07:42:05

Annyira nem érdemes örülni, lesz még eladó a Fidesz székház is. Annak idején ccsak a Postának nem fizettek ki ők sem pár milliócskát, na a többi adósságukról meg szót se ejtsünk. Ha 2010-ben elveszik a választást, ma már emlék lenne a párt. Így viszont tudtak harácsolni.
süti beállítások módosítása