FUNternatív gazdasági növekedés!

2014. december 09. 19:10 - Tom Lemon

Kezdjük ma valami pozitívval, mégiscsak ez az első híradásunk:

7,5 százalékkal nő a magyar gazdaság!

Jött, látott, győzött. Ennél szebb hír nem is nagyon kell egy ilyen fagyos szerdára. Persze elsőre kicsit furának tűnhet az adat, mert hát legutóbb még ez volt a fáma:

Oké-oké, lehet, hogy a GKI valami elképesztően konzervatív EU-s módszerrel számol, amit már nem is illene tanult embernek használnia így 2014-ben. Tudvalevő, hogy ezek a magukat függetlennek mondó intézetek egytől-egyig valamilyen befolyás alatt állnak. Egészen biztos, hogy a kormány nem összecsapott módon, mindenféle unortodox csúsztatás alapján adta ki a végső adatot.

 

 

Oh... Oh, szóval... bevallom, nekem kicsit a múltba vesznek a gazdasági tanulmányaim, de... tehát, ha összeadom a tavalyit, az ideit és a jövő évi tervezett növekedést, az a 7,5 százalék.

Bontsunk pezsgőt emberek, hát nem PONT ezt mondta Matolcsy György anno?? 

"Lesz még Magyarországon 7 százalékos növekedés"

Ugye? Ugye, hogy ezt mondta? És ugye, hogy nem mondta, hány év alatt? Szerintem ezt a logikát követve igazán érdemes lenne minden téren túlteljesíteni a tervet, szóval ne játszunk kicsiben - adjuk össze a növekedési adatokat egészen 2000-től kezdve!

Ez már 26,6 százalék, kérem! Nem holmi gyatra 7,5! Basszus, a végén még kiderül, hogy idén leköröztük az összes gazdasági nagyhatalmat, csak Magyarország meghívója a G20 és G8 találkozókra valahogy elkeveredett a postán. Ez ugye megesik a legjobb családban is. 

Ennek fényében igazán szégyellhetnénk magunkat. Galád módon próbáljuk befeketíteni a kormány kettős állampolgárságot nyújtó szolgáltatásait, miszerint az ellenőrzés hiánya miatt az ukránok óriási üzletet csinálnak a papírok könnyű megszerzéséből, pedig egyszerűen csak arról van szó, hogy már a határokon is átnyúlik a jólét híre! Vágynak ide az emberek, mert itt gulyásból van a kerítés is. Ez kérem a fülkeforradalom valódi PR-exportja. 

A kormány szempontjából persze mindegy, hogy 7,5 vagy 26,6 százalék-e a gazdasági növekedés, mivel, hasonlóan hozzám, ők is nagyon hamar rájöttek, hogy ezekkel a számokkal mindig csak baj van. Így ugyanazt a védekező mechanizmust találták ki, amit én is a közgázos stat és analízis órákon:

Kovács Zoltán -  Nem a kormány feladata, hogy számításokat végezzen

Nekem bejött, mert enélkül is nagyszerűen el tudtam végezni az egyetemet, pedig az akkor még 5 év volt, nekik meg most testvérek között is csak 3 - 3,5 évük van a választásokig. Ennyi időt fél lábbal is ki lehet bekkelni mindenféle bolondos számítási feladatok nélkül is, ezt én mondom. Néha bemondunk egy adatot, majd valaki kiszámolja, hogy jó-e vagy sem. Ez működött az internetadónál is, ott is csak egy nagyságrenddel tért el a dolog. Meg különben is a kukában végezte az egész jogszabálytervezet - most gondoljunk bele, milyen érzés lett volna ezt a hírt közölni az Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársaival, ha valaki TÉNYLEG dolgozott volna a terven. Hát van nektek szívetek?

Ezek után nem is csodálom, hogy 200 milliárdot akar Matolcsy alternatív közgazdasági képzésre költeni. A mai közgazdászok tuti megbuknának, ha ki kéne számolni az idei gazdasági növekedést, sőt, van egy olyan tippem, hogy még azt se tudnák álmukból felkeltve, hogy a 2016-os növekedés 12,4 százalék lesz. Pedig annyi lesz. Majd valaki ellenőrizze le.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://funternativ.blog.hu/api/trackback/id/tr156970661

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kelet felé menekülnek az országból az ukránok - már épül a műszaki határzár 2014.12.10. 22:08:52

Gáz, áram, élelem nincs, szögesdrót, vizesárok, taposóakna lesz Ukrajna keleti határán. Uniós pénzen épül az ukrán műszaki határzár. Ukrajna lesz az új Észak-Korea, amire a saját eszméit ha kell, akár erőszakkal is terjesztő Nyugat már az áldását is ad...

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.12.10. 22:04:19

Diplomáciai mentessége mögé bújva hazudozik, rágalmaz és mutogatja felfelé tartott középső ujját kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Birsalmasajt 2014.12.10. 21:54:46

Most ez a poszt miben is mond újat? És mért került ki ketrecbe? Köszönjük azé'!

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.12.10. 23:27:35

A 95%-os bázishoz képest, pont 7,5%-os a növekedés!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.12.10. 23:40:44

Elfelejtettek szólni, hogy a 7% nem éves növekedés lesz, hanem a 2010-2018 közötti.
Egyébként a GKI annyira szoci, amennyire a Századvég fideszes.

p.a.r.t.i.z.a.n 2014.12.11. 04:12:00

Nekem volt egy olyan tantárgy, (gimi utáni szakmunkás) hogy Műszerek és Mérések. Bizonyos időközönként le kellett adni egy mérési jegyzőkönyvet, (egy elvégzett tanműhelyes mérésről, pl. tranzisztor-karakterisztika) milliméter-papíron ábrázolva, és a jegyzőkönyben kielemezve a tapasztalatokat pontos értékekkel. Mondani se kell hogy a mérés mindig kimaradt, otthon átjött a haver, néhány sör elfogyasztása közben hasraütésszerűen felvettük a mérési adatokat és abból készült a jegyzőkönyv. Még a mérési hibákat is belekalkuláltuk. Nagyon tudományosnak látszott, persze egy kalap szart se ért. De sose buktunk meg vele.

vasútlhíd 2014.12.11. 04:29:46

Az aki összead több éves százalékos növekedéseket, az nem lehet más csak hülye.
Jaj, az nem is elég erős kifejezés. Fideszes! Ez a jó kifejezés. :-))

sas70 2014.12.11. 11:06:50

Ez már a Matolcsysta közgazdász képzés eredménye?

Tom Lemon 2014.12.11. 11:53:00

@p.a.r.t.i.z.a.n: Ügyes, nagyon ügyes! :) Örülök, hogy nem vagyok egyedül ilyesfajta élménnyel...

Tom Lemon 2014.12.11. 11:56:12

@sas70: legalábbis egy kis előzetes a kerettantervből
süti beállítások módosítása